HI-'S' POWER FEEDERS

Bij FREE SPIRIT nemen ze ontwikkeling van nieuwe hengels zeer serieus en proberen ze klanten altijd iets extra speciaals te bieden. Om te zeggen dat dit gelukt is met de nieuwe Hi-‘S ’Power Feeders zou een understatement zijn.

De HI-'S' POWER FEEDERS zijn hengels die kunnen werpen en een subtiele krachtopbouw hebben om geleidelijk de kracht over te brengen in de hengel. Hierdoor "exploderen" method feeders niet op de worp en blijft ook op grote afstand het voor goed in de method zitten. De hengels zijn licht en voorzien van een holle top van hetzelfde materiaal als de rest van de blank. Dit zorgt ervoor dat de overbrenging van kracht door de hengel en de top soepel en gelijkmatig is. De ogen op de top zijn groter waardoor er weinig weerstand is op de knoop van de voorslag.


Er zijn twee uitvoeringen:

HI-'S' POWER FEEDER DISTANCE
 • Ontworpen voor extreme afstanden op stuwmeren en meren en grote Europese rivieren waar extra kracht nodig is - werpgewicht tot 160 g.
HI-'S' POWER FEEDERS SPECIAL
 • Ontworpen voor karper, brasem en voorn met een vergevingsgezinde actie in de hengel met een werpgewicht tot 120 gram
De HI-'S' POWER FEEDERS is direct leverbaar in de volgende uitvoeringen:

 • HI-'S' POWER FEEDER DISTANCE 390 voor € 500,00
 • HI-'S' POWER FEEDER SPECIAL 330 voor € 450,00
 • HI-'S' POWER FEEDER SPECIAL 360 voor € 440,00

CTX POWER FEEDER

Elke FREE SPIRIT hengel met CTX in de naam, is een kwaliteitshengel met alle kennis van FREE SPIRIT hierin verwerkt en dat alles voor een zeer betaalbare prijs.

Het gebruik van Japans carbon samen met bi-as carbon tape, geeft een lichte maar sterke blank.  De hengel brengt de kracht van de worp zeer goed over op de korf waardoor verre worpen met een method of open feeder mogelijk zijn zonder dat al het voer verloren gaat door de explosieve kracht van de worp. De hengels zijn voorzien van het optimale aantal ogen startend met een groot 30 mm eerste oog om geleidelijk af te bouwen naar kleinere ogen om verdere worpen mogelijk te maken zonder lijnbreuk of lijn die om de ogen slaat. 

De feeders zijn uitgerust met een Fuji VSS reelhouder, een kurken achterhandgreep, EVA voorgreep en roestvrijstalen kragen en butt caps.

De handvatlengtes zijn langer dan het bij de CTX CARP FEEDERS om meer hefboomwerking te bieden voor lange worpen, maar nog steeds beheersbaar voor het spelen van vis dichtbij.

De hengel wordt geleverd met 3 carbon toppen met grotere geleiders voor gebruik met shockleaders of zwaardere lijnen.

Net als bij het Hi-‘S ’Power-assortiment zijn de CTX Power Feeders voorzien van‘ Special ’en‘ Distance ’-modellen, maar hebben ze de extra Multi-versie:

CTX POWER FEEDER DISTANCE

Ontworpen voor extreme afstanden op stuwmeren en meren en grote Europese rivieren waar extra kracht nodig is - werpgewicht tot 160 gram.

CTX POWER FEEDER SPECIAL

Ontworpen voor karper, brasem en skimmers met een meer vergevingsgezinde actie - werpgewicht tot 120 gram.

CTX POWER FEEDER MULTI

Ontworpen als een meer traditionele multifunctionele feederhengel met een werpgewicht tot 60 g en in 3 stuks voor gemakkelijk transport.

De CTX POWER FEEDER is direct leverbaar in de volgende uitvoeringen

 • CTX POWER FEEDER SPECIAL 12' voor € 209,00
 • CTX POWER FEEDER SPECIAL 13' voor € 219,00

CTX CARP FEEDERS

De FREE SPIRIT hengels zijn gemaakt van hoogwaardig Japans carbon om ervoor te zorgen dat hengels zeer licht zijn maar ook zeer sterk om te voldoen aan de eisen van de moderne wedstrijdvisser en de steeds groter wordende hoeveelheid vis die op commercials wordt gevangen. De kracht bouwt zich gestaag op van de top door de blank om de karper te controleren van haken tot landen en helpt ervoor te zorgen dat deze snel worden geland.

Door het gebruik van fijne koolstofatomen kunnen we de handgreeplengten ook korter houden dan gebruikelijk, maar toch een hengel produceren die extreem licht en uitgebalanceerd is. De hengels worden geleverd met 3 toppen; 2 van carbon en een iets kortere van glas. 

Standaardmodellen zijn ontworpen voor de meeste commerciële wateren en verkrijgbaar in lengtes van 9', 10' en 11' met de BW-modellen (Big Water) die worden aangeboden in 11' en 12' met extra kracht voor gebruik op grotere wateren waar vissen op verdere afstanden een veresite is of wanneer u grotere karpers verwacht. De BW-modellen hebben een langere handgreep voor betere werpeigenschappen.

De feeders zijn uitgerust met een Fuji VSS reelhouder, een kurken achterhandgreep, EVA voorgreep en roestvrijstalen kragen en butt caps.

De CTX CARP FEEDER is direct leverbaar in de volgende uitvoeringen:

 • CTX CARP FEEDER 9' voor € 135,00
 • CTX CARP B.W. FEEDER 11' voor € 149,00
 • CTX CARP B.W. FEEDER 12' voor € 165,00

                                                                                                                        


                                                                                      

CTX FEEDERLITES

De CTX Feederlites zijn verkrijgbaar in 10', 11' en 12' en zijn voornamelijk ontworpen voor Brasem, Skimmer en overige witvis. De blanks zijn lichter en slanker dan de Carp Feeders en worden geleverd met lichtere toppen voor een meer delicate beetdetectie.

De Feederlite 10 ' is een geweldige hengel voor kleine rivieren en kanalen en ideaal voor vissen tot een afstand van ongeveer 40 meter. De hengel wordt geleverd met 3 toppen: ½ oz glas, 1 oz glas en 1 oz carbon waardoor zeer gevoelige beetdetectie mogelijk is.

De 11 'versie is een geweldige allround hengel voor meren en rivieren en geschikt om tot 50 meter afstand te vissen. Wordt geleverd met 3 toppen: ½ oz glas, 1 oz glas en 1½ oz carbon. De carbon top maakt verdere worpen mogelijk.

De Feederlite 12 'is perfect voor worpen tot 60 meter op meren of voor rivieren met meer stroming. Deze hengel wordt geleverd met 3 toppen: ½ oz glas, 1 oz carbon en 1½ oz carbon.

De CTX FEEDERLITE 12' is direct uit voorraad leverbaar, overige modellen zijn te bestellen.

 • CTX FEDEERLITE 12' voor € 159,00